Calamiteiten en storingen

 Op dit moment zijn er geen storingen bekend.

2023

Soort storing Datum Tijd en duur storing Welke verbruikers zijn hierdoor getroffen? Status
Gepland onderhoud Do 16 maart Hele dag Aansluitingen Tuvista – ca. 75 aansluitingen Gepland onderhoud
Leveringsonderbreking bronwarmte Zo 5 – Ma 6 februari Van 08.00 (5 feb) – 18.00 (6 feb) (34 uur) Aansluitingen Tuvista – ca. 75 aansluitingen Verholpen
Leveringsonderbreking warm tapwater Zo 22 – Ma 23 januari Van ca. 07:00 (22 jan) – 11:00 (23 jan) (28 uur) Deel van Transvaal – Aansluitingen op TR Zuid (ca. 200 aansluitingen) Verholpen

 

Een overzicht van alle historische storingsmeldingen vindt u terug op www.inwarmte.nl/storingen.

 

Helaas kan er natuurlijk altijd iets gebeuren waardoor er zich een storing voordoet. Heeft u een probleem? Op deze pagina leest u hoe wij uw vraag het best kunnen beantwoorden.

 

Wat moet u doen bij calamiteiten, storingen of vragen?

Storingen met spoed

Alleen voor urgente calamiteiten (grote storingen) kunt u direct bellen naar

085 – 401 50 65 (project kiezen, dan keuze 1)

Heeft uw storing geen spoed?

Kleine en overige storingen kunt u het best melden door te mailen naar

vragen@inwarmte.nl

Vermeld de volgende informatie in uw bericht:

  • naam
  • adres
  • telefoonnummer
  • storing

Uw storing wordt geregistreerd en onze onderhoudspartij neemt zo snel mogelijk contact op.

Algemene vragen

Stuur bij voorkeur een e-mail naar vragen@inwarmte.nl.

Verantwoordelijkheid Energiek

Energiek levert bij Het Zamen en bij Transvaal de warmte, koude en de verwarming voor uw warm tapwater in uw woning via de afleverset. Heeft een storing, klacht of vraag betrekking op andere installatie-onderdelen in uw woning dan valt dit buiten onze verantwoordelijkheid en kunnen we dit niet voor u oplossen of beantwoorden. In dit geval dient u de instructies op te volgen die u van uw verhuurder/verkoper hebt gekregen. U kunt ook de verstrekte handleiding of website raadplegen en/of bijvoorbeeld contact opnemen met uw eigen installateur of met de dienstverlener/installateur van uw verhuurder.

Bij Tuvista is Energiek verantwoordelijk voor de warmtepomp en de thermostaat in de woningen. Hiermee wordt de warmte, koude en de verwarming voor uw warm tapwater in de woning geleverd. Heeft een storing, klacht of vraag betrekking op andere installatie-onderdelen in uw woning dan valt dit buiten onze verantwoordelijkheid en kunnen we dit niet voor u oplossen of beantwoorden. In dit geval dient u de instructies op te volgen die u van uw verhuurder/verkoper hebt gekregen. U kunt ook de verstrekte handleiding of website raadplegen en/of bijvoorbeeld contact opnemen met uw eigen installateur of met de dienstverlener/installateur van uw verhuurder.

Meer informatie over het energiesysteem en de handleidingen?

naar handleidingen